Többen jeleztétek, hogy az állapotfelmérés során bizonytalanságot tapasztaltatok.

A levelekből és a beszélgetésekből elsősorban az derült ki, hogy a szétnyílt hasizom mértékének megállapításával kapcsolatosan adódtak problémák.

Amikor a videót készítettük, felmerült, hogy hogyan is tudnánk pontosabban meghatározni, hogy mi is a feladat. Történt ugyanis, hogy az egyik csapattársunk, – akinek nyilvánvalóan nincs ez a diagnózisa – is mért magán egy “4 ujjnyi széles rést”. Mikor az orvos megnézte, kiderült, hogy ő konkrétan “benyomta” a hasát – annak ellenére, hogy a hasfal stabilitása egyébként érzékelhető volt, de mivel még soha korábban nem csinált ilyet, számára nem volt különbség.

Mikor a vizsgálatot végezzük, érdemes arra gondolni, hogy ez, amit keresünk egy “különbség” lesz, a hasizmos és az inas rész között. Ha a has bordák alatti részén is ugyanazt tapintjuk, mint középen akkor: A, nincs ilyen problémánk B, valamit elrontunk. POTZAK - MÉRÉS ábra

Ilyenkor érdemes megpróbálni a videóben is szereplő fejemelést, – amely megfeszíti a hasizmokat – (ld. állapotfelmérő videó 0:53 mp) és figyelni, hogy jelentkezik-e kitüremkedés. Ha igen, akkor a kitüremkedés helyén kezdjünk mérni lazított állapotban.