A PotzakApp fejlesztésébe az NN Biztosító Sparklab programja keretében kezdtünk bele 2017. júniusában. A csapattagok (egy mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, egy várandós anyák mozgásából PhD-zó edző, egy IT jogász, egy fejlesztőzseni és egy startupper alkot) azonban régóta ismerik egymást, hiszen mindannyian a Fontanus Tudományos Módszertani Kutató- és Oktatási Központban tanulnak, illetve kutatnak.

A PotzakApp egy első lépés, több egészségtudatosságra nevelő, azt fejlesztő applikációt létrehozása felé, melyek több szakterület tudására, és egy átfogó orvosi szemléletre épülnek. Célunk, hogy az applikációinkat használva megtanulhassák az embereknek, hogy ne kihasználják, hanem használják a testüket, megértsék a benne zajló folyamatokat és azok összefüggéseit a mindennapjaikban.

Röviden: Azért dolgozunk, hogy az emberek megtanulják szeretni, megérteni és használni a testüket.

A csapat

Mozgásszervi rehabilitációs szakorvos és manuálterapeuta.

Éva több mint egy évtizede foglalkozik főként sportsérülések utáni és életvitelből származó mozgásszervi problémák rehabilitációjával. A hozzá érkező számos – rectus diastasis miatti – megkeresés indokolta azt, hogy az anyukák felé nyissunk először. A csapatban ő adja a szaktudást, összeállítja az egyes gyakorlatokat és az azokhoz tartozó utasítássorokat.

Barka Nikoletta

Edző, testnevelő tanár.

PhD kutatási témája az anyák sportolási lehetőségeinek vizsgálata volt a várandóság időszakában és a szülést követően. A Potzak Projekt keretében ő tartja a kapcsolatot a tesztelésbe bevont anyukákkal, valamint a felhasználókkal.

Ügyvéd, IT szakértő.

Emellett a mozgás elkötelezett híve.
A csapatunkban övé a vezető szerep, ő dönt pénzügyi és üzleti kérdésekben.

Nagy Viktor

Product owner és fejlesztő.

A PotzakApp gyakorlati megvalósítója.

Dr. Dudás Ágnes

Startupper, szoftverjogász.

Hozzá tartozik a marketing, valamint az oldalhoz tartozó cikkek írása, tartalom fejlesztése.

Továbbá

 

Zakariás László – többek között vágó, animátor, designer minőségében támogat bennünket

Szabó András – akinek szövegírói és gamification tapasztalatát használjuk a PotzakAppban

Dr. Dudás Anna – orvosként kutatásokat végez számunkra és emellett rajzol

Almer Kitti – a statisztikai elemzésekben működik közre